Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel zpěvák George Michael, bylo mu 53 let

Zemřel George Michael
Zemřel George Michael
Foto: ČTK/Profimedia

Londýn – ve věku 53 let zemřel britský zpěvák George Michael. Skonal v poklidu ve svém domě v anglickém Oxfordshire. Informoval server BBC.

Bývalý zpěvák skupiny The Wham! „odešel pokojně během vánočních svátků“. Policie potvrdila, že šlo o přirozenou smrt. Rodina si přeje respektování soukromí a nechce tuto smutnou událost dál komentovat. Zemřel ve svém domě v Oxfordshire v 53 letech.Policie dorazila na místo 13:42 místního času a nenašla žádné podezřelé okolnosti, které by nasvědčovali násilné smrti.

Britský zpěvák s kyperskými kořeny George Michael, vlastním jménem Georgios Kyriacos Panayiotou, se narodil 25. června 1963 v Londýně. Svou kariéru odstartoval s kapelou The Executive, která ovšem vydržela jen krátce. Úspěch ho čekal až s kapelou Wham!, kde v letech 1981 až 1986 působil společně s Andrewem Ridgeleym. Společně nahráli i jednu z nejznámějších vánočních skladeb Last Christmas. Skladba Last Christmas, George Michael (The Wham!) Po rozpadu kapely se vydal na sólovou dráhu, kdy byl ovlivněný soulem a rhythm and blues. Hned v roce 1987 získal za debut Faith prestižní cenu Grammy v kategorii „Nejlepší album roku“. 21 milionů (v USA více než 10 mil.) prodaných kusů ho zařadilo na 52. místo v žebříčku nejprodávanějších desek všech dob v USA.

Za svoji kariéru prodal po celém světě přes 100 milionů alb, připomíná BBC.

Témata:  George Michael skupina The Wham! úmrtí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy