Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidé se s Věrou Špinarovou (†65) rozloučí 1. dubna v Ostravě

Věra Špinarová
Věra Špinarová
Foto: Archiv produkce A. Pavlíka

Ostrava - Se zpěvačkou Věrou Špinarovou, která zemřela v neděli 26. března ve věku 65 let, se může veřejnost rozloučit 1. dubna, smuteční síň krematoria ve Slezské Ostravě jim bude zpřístupněna od 09:00 do 12:00.

Odpoledne se poslední rozloučení uskuteční pouze v kruhu rodiny a přátel. ČTK o tom dnes informoval Adam Pavlík, syn Věry Špinarové a vedoucí její doprovodné kapely.

Špinarová minulý týden ve středu zkolabovala při koncertu v Čáslavi, měla zástavu srdce. Díky přítomnosti lékařky v sále a rychlému zásahu záchranářů jí byla okamžitě poskytnuta první pomoc a ve vážném stavu byla převezena letecky do motolské nemocnice.

Rodačka z Pohořelic u Brna byla po celý život spjata s ostravskou hudební scénou. Podle publicisty Jiřího Černého její vokál představoval ojedinělý hlasový materiál.

Loni v prosinci Špinarová oslavila pětašedesátiny, při té příležitosti jí vyšla kompilace s názvem Zóna lásky. Uzavírá ji melodie Ennia Morriconeho z filmu Tenkrát na západě, kterou textař Zbyšek Malý nazval Jednoho dne se vrátíš.

Mezi špičku domácí populární scény katapultovala Špinarovou nahrávka Music box z roku 1969, o tři roky později vydala své první album Andromeda. Poté vystupovala se skupinami Speciál a Notabene. Celkem vydala 13 desek.

Témata:  Věra Špinarová Ostrava EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 17:25

Rusko bude cílit na západní zbraně na Ukrajině, oznámil Šojgu

Rusko otevřeně avizuje, že zesílí útoky na Ukrajinu. Ministr obrany Sergej Šojgu v úterý řekl, že budou cílit na sklady se zbraněmi poskytovanými Západem. Kyjev by měl brzy obdržet další klíčovou vojenskou pomoc ze Spojených států amerických. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy