Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenský festival Pohoda začíná, vystoupí i držitelka Grammy Solange

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Trenčín - Na letišti v Trenčíně dnes začíná hudební festival Pohoda, který je největší akcí svého druhu na Slovensku. Součástí doprovodného programu třídenní akce jsou diskuse na různá témata či divadelní představení.

Do sobotní noci se na přehlídce vystřídají například skotská rocková kapela The Jesus and Mary Chain, indie rocková skupina alt-J či vítězka Grammy Solange.

Na úvod festivalu organizátoři zařadili vystoupení slovenské formace Chiki liki tu-a. O zábavu na festivalu s kapacitou zhruba 30.000 návštěvníků se postarají také M.I.A., Birdy, Ylvis a Benjamin Clementine. Z Česka se představí například alternativní duo Kieslowski, dále Ghost of you, Laura a její tygři či Tony Ducháček & Garage.

Do programu se dostalo také odehrání legendárního alba Bylo nás jedenáct, na kterém se podíleli slovenský herec Milan Lasica, jeho již zemřelý kolega Július Satinský, jakož i hudebník, skladatel a humorista Jaroslav Filip.

Sekce Pohoda 97 zase nabídne vystoupení hudebníků z premiérového ročníku tohoto festivalu, který začal psát svou historii v roce 1997. Slovenské národní divadlo uvede inscenaci Natálka na motivy žhářského útoku ve Vítkově na Opavsku. Chybět nebude ani loutkové divadlo a zvláštní stan bude věnován literatuře.

Témata:  hudba Slovensko kultura

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy