Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Ostravě začal festival Colours of Ostrava

RODRIGO Y GABRIELA
RODRIGO Y GABRIELA
Foto: ArtsMarketing

Ostrava - V Ostravě dnes začíná festival Colours of Ostrava. Během čtyř dnů v Dolních Vítkovicích vystoupí například Norah Jonesová, Imagine Dragons či Jamiroquai. Pořadatelé vyprodali čtyřdenní vstupenky. Nyní jsou k dostání jen na jednotlivé dny.

V programu prvního dne se objevily hned tři velké hvězdy. Vystoupí zpěvačka Birdy, britští alt-J a americká kapela Imagine Dragons, která na Colours of Ostrava přiveze také nové album nazvané Evolve. Dnes také zažije premiéru společný americko-český hudebně-vizuálně-světelný projekt dvou hudebníků a konstruktérů unikátních nástrojů Williama Close and The Earth Harp a Lenky Morávkové and Bohemian Cristal Instrument. Struny harfy Williama Close budou napnuty z Fresh stage až na protilehlou konstrukci balkonu. Dlouhé budou 40 metrů.

Ve čtvrtek vystoupí americké zpěvačky LP a držitelka devíti Grammy Norah Jonesová. Páteční večer nabídne vůbec první tuzemský koncert australské rockové legendy Midnight Oil, kteří přijedou v rámci celosvětového comebackového turné. Dále vystoupí například berlínské elektronické trio Moderat. Festival zakončí v sobotu 22. července na hlavní scéně koncerty legendy funku a acid jazzu Jamiroquai a elektronických Justice.

Celkově si návštěvníci festivalu, který loni britský deník The Guardian zařadil mezi deset nejlepších v Evropě, budou moci vybrat z více než 350 programových položek na 20 venkovních i krytých scénách. Do Ostravy letos přijede přes 80 zahraničních a 52 domácích kapel a hudebníků, kteří nabídnou hudební zážitky z mnoha žánrů - od elektroniky, přes world music, rock, pop či jazz až po flamenco. Objeví se zástupci hudebních scén z celého světa - od Austrálie přes Senegal, Alžírsko, Chile, Indii, Izrael až po Španělsko nebo Irsko.

Témata:  Colours of Ostrava Ostrava EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy