Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nazareth opět vystoupí v České republice

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha/Brno - Nazareth se v České republice stále těší velké oblibě. S úspěchem u nás koncertovali naposled v květnu loňského roku a nyní se vracejí. Vystoupí hned třikrát, a to v Praze, Brně a Ostravě.

Skotská rocková skupina Nazareth má u nás velkou fanouškovskou základnu. Naposled zde s úspěchem vystoupila loni v květnu a nyní se do České republiky opět vrátí. Fanoušci tak mají další příležitost slyšet (nejen) nejslavnější hity této legendární kapely včetně Love Hurts nebo Dream On, které prestižní časopis Rolling Stone zařadil mezi stovku nejlepších skladeb všech dob.

Od začátku roku 2015 působí na postu zpěváka jeden z nejlepších rockových hlasů současnosti Carl Sentance. Bývalý zpěvák švýcarských Krokus či britské formace Geeze Butler Band je také členem Persian Risk a pravidelným frontmanem sólových projektů klávesisty legendárních Deep Purple Dona Aireyho.

Nazareth vznikli v roce 1968 ve skotském Dunfermlinu. V roce 1971 vydali bezejmenný debut a od té doby jim vyšlo více než třicet nahrávek, jejich koncerty vidělo přes tři miliony lidí a zařadili se mezi nejzásadnější formace světové hudební scény vedle kapel Rolling Stones, Deep Purple či Led Zeppelin.

Po celém světě je proslavily především coververze písně Love Hurts a skladba Dream On. Love Hurts je navíc jednou z nejčastěji interpretovaných skladeb v pěveckých talentových soutěžích jako X Factor či American Idol. "Je neuvěřitelné, kolika různými způsoby se dá tahle píseň zavraždit," glosuje to s úsměvem baskytarista a zakládající člen Nazareth Pete Agnew.

Přestože ani Nazareth se během jejich více než čtyřicetileté kariéry nevyhnuly personální změny, energii, kterou na koncertech stále rozdávají, by jim mohla závidět kdejaká o generaci (či dvě) mladší formace. "Fanoušci od nás můžou očekávat stále to samé - zatraceně dobrou show." říká Agnew, který také uvádí na pravou míru zprávy o chystaném novém albu na podzim tohoto roku: "Album Rock'n'roll Telephone (2014) je pro nás stále aktuální. Takže si nemyslím, že bychom vydali něco nového dříve než za rok. Ale nikdy neříkejte nikdy a nechme se překvapit", nechal se slyšet v březnu pro Kincardineshire Observer.

Koncerty v České republice nabídnou průřez mapujících celou dosavadní kariéru Nazareth - od notoricky známých starších skladeb až po písně z výše zmíněné, zatím poslední, desky Rock'n'roll Telephone.

Nazareth vystoupí ve 28. září 2017 v brněnském Sonocentru, 29. září 2017 ve Velkém sále Lucerny v Praze a 30. září v ostravské Bonver Areně. Předprodej v síti Ticketpro. 

Témata:  kultura koncerty hudba skupina Nazareth

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy