Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kinům vévodí sci-fi Thor: Ragnarok. Film sesadil českou komedii

Kina, ilustrační fotografie
Kina, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Nové americké sci-fi Thor: Ragnarok se po víkendu dostal do čela žebříčku návštěvnosti tuzemských kin. Sesadil na druhou příčku českou komedii Bajkeři. Třetí skončila další novinka, americký snímek Jigsaw.

Od čtvrtka do neděle vidělo sci-fi Thor: Ragnarok 154.000 diváků, kteří za vstupenky zaplatili přes 24 milionů korun, uvedla Unie filmových distributorů (UFD).

Na film Bajkeři, která je ve stylu komedií Snowboarďáci a Rafťáci, přišlo do kina 35.000 lidí. V pokladnách nechali pět milionů korun. O dva miliony méně utržil thriller Jigsaw, který je pokračováním hororové série Saw. V českých kinech ho vidělo 22.000 diváků.

V první pětce ještě skončily americká adaptace severské detektivky Sněhulák a dokumentární film z produkce BBC Earth Films s názvem Earth: Den na zázračné planetě.

Na 14. místě skončil Hurvínek a kouzelné muzeum. Film režiséra Jana Svěráka Po strništi bos se z předchozího 12. místa posunul na 18.

Ve čtvrtek do tuzemských kin dorazí loutkové sci-fi Lajka, vyprávějící slavný příběh psí kosmonautky. Z českých filmů bude mít premiéru film Milada, který vypráví o osobnější stránce života političky Milady Horákové.

Témata:  kina filmy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy