Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slavná česká herečka Iva Janžurová slaví 75. narozeniny

Iva Janžurová
Iva Janžurová
Foto: Korzo

Liberec - Jedna z nejuznávanějších a nejoblíbenějších hereček - Iva Janžurová slaví své, jak by sama herečka řekla 3×25. narozeniny. Diváci ji znají například z pohádkového filmu Mach a Šebestová, zítra to roztočíme drahoušku, Pane, vy jste ale vdova nebo Marečku, podejte mi pero.

Přes 20 let strávila herečka v Divadle Na Vinohradech, a nyní působí v Národním divadle, kde ztvárňuje v Audienci u královny například Alžbětu II., během které dvě a půl hodiny nesejde z jeviště a zvládne deset převleků a věkových proměn, neboť představuje královnu v různých fázích života. Říká, že si připadá trochu jako jezdec formule 1. Kromě toho se svým manželem a dcerami také založila své zájezdní rodinné divadlo.

„Ty filmovat nebudeš," říkali jí při studiích na pražské DAMU. Slýchávala, že není dost fotogenická na film, že by se měla zaměřit na divadlo, ale počítat s tím, že v něm uspěje až někdy po čtyřicítce. Že je dobrá, ukázala rodačka ze Žirovnice již za pár let, a nyní patří bezpochyb k nejoblíbenějším herečkám nejen České republiky.

O tom, že zpěvačku věk nezastavuje dokazuje i to, že má Iva Janžurová veliké plány do let následujících. 

Témata:  Iva Janžurová

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy