reklama

"Podíval se na mě, máchl nohou zpět a naplno mě kopnul do tváře," uvedla o události Laurenová.

Homme na záznamu přechází s kytarou po pódiu, otočí se a když míjí fotografku stojící těsně pod jevištěm, kopne ji. Laurenová uvedla, že neporušila žádná pravidla a že stála přesně tam, kde to měla od pořadatelů povolené. "Jen jsem dělala svou práci. Neviním z toho nikoho jiného, jen Joshe," dodala.

Homme nejdříve na twitteru kapely uvedl, že se věc stala ve víru vystoupení. Napsal, že vykopl směrem nad osvětlení, ale zasáhl i fotoaparát Laurenové. "Nezamýšlel jsem to a je mi to moc líto," sdělil. Tuto omluvu ale řada fanoušků včetně Hommeho přítele Anthonyho Bourdaina kritizovala jako chabou.

"Snažil jsem se být dobrým člověkem, ale naprosto jsem selhal," řekl Homme. Fotografce, která si stěžuje na modřinu nad obočím a na bolest krku, se omluvil a vzkázal, že chápe její rozhořčení i její odhodlání věc řešit.

Homme již v minulosti čelil kritice za své chování na pódiu. V roce 2008 byl kvůli střetu s fanouškem na koncertu v Norsku obviněn z homofobie. Fanouškovi nejdříve vyhrožoval, že ho kopne do hlavy, poté na něj hodil láhev.