Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Syn Boba Marleyho, Damian vystoupí poprvé v České republice

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Nejmladší syn Boba Marleyho Damian, který je považován za nejoriginálnější umělec celé rodiny, přijede do Prahy se svou kapelou. Fanouškům reggae, dancehallu a urban music se splní jejich dlouholetá očekávání.

Damian Marley, přezdívaný po otci Jr. Gong, se do hudby ponořil ve svých třinácti letech a své první sólové album Mr. Marley vydal v roce 1996. Do podvědomí se dostal díky druhé desce Halfway Tree, za kterou v roce 2002 získal svou první Grammy jako nejlepší reggae album roku. Celosvětový zájem o jeho reggae tvorbu odstartoval třetím albem Welcome to Jamrock, za které získal Grammy rovnou dvě a to jako vůbec první Jamajčan. Podle prestižního časopisu Rolling Stone je stejnojmený singl jednou ze sta nejlepších skladem celé dekády.

Album Welcome to Jamrock díky propojení reggae, dancehallu, hiphopu a R&B, dalo vzniknout termínu urban music. V té době Damian nazpíval s newyorským raperem Nasem píseň Road to Zion a na základě tohoto úspěchu vytvořili společné album Distant Relatives. Posílili tak spolupráci mezi světy reggae a hiphopu a velký důraz kladou na sociální situaci v Africe a v dašlších zemích třetího světa.

Zdroj: YouTube

Stejně jako jeho otec je i Damian rastafariána a zakládá si na principech jedné lásky, jedné krve a také jednoho společného určení lidstva, kterého nelze dosáhnout bez spravedlnosti a porozumění mezi lidmi. Má za sebou spolupráci s hudebníky jako Joss Stone nebo Mick Jagger. Vynikl i v taneční hudbě a to díky společnému singlu Make It Bun Dem se Skrillexem .

Damian Marley vystoupí 19. srpna 2016 í ve Velkém sále Lucerny.

Témata:  koncert hudba

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy