Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skupina No Name bude slavit 20 let

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Skupina No Name, která patří dlouhodobě k nejoblíbenějším slovenským kapelám v České republice, v těchto dnech vyráží na československé koncertní turné „s láskou“, na kterém oslaví dvacáté výročí své existence.

Kapela nedávno vydala novou desku „s láskou". A už zítra 11. března se představí svým fanouškům v Plzni. Během svého česko-slovenského turné navštíví 12 měst. Vrcholem jejich turné bude listopadové vystoupení v pražském Forum Karlín.

No Name v těchto dnech navíc představují videoklip k písni „Život", v němž se blýskla herečka Monika Hilmerová. Celou píseň má na svědomí Ivan Timko, který složil hudbu a napsal i text. Skladba je o situaci, ve které je člověk vystaven konfrontaci, kudy má jít a jak se zachovat, když selže jeho blízký člověk. Monika Hilmerová ztvárnila ženu na křižovatce života a její výkon označili kluci z No Name za herecký koncert.

„Zahrála parádně! Výběr této oblíbené herečky má na svědomí režisér Juraj Lehotský a výsledek potvrzuje, že to byla dobrá volba. Klip je nádherný. Natáčeli jsme v Bratislavě, v rakouských Alpách i v Benátkách. Bylo to tedy náročné kvůli času i množství najetých kilometrů," uvedl zpěvák skupiny No Name Igor Timko.

Klip režíroval filmař ověnčený několika významnými cenami, Juraj Lehotský spolu s oceňovaným režisérem a fotografem Timotejem Křižkom. kvůli efektu nechali tvůrci dokonce shořet drahý kabriolet.

Klip je ke zhlédnutí na adrese: https://www.youtube.com/watch?v=Ssc5Iajb_xQ

No Name na české a slovenské scéně působí již téměř dvacet let a dělají to s láskou, což je i případ nového alba, které je osmou studiovou nahrávkou od roku 1996, kdy se dali dohromady. Od té doby působí v nezměněné sestavě. Kapela během své dvacetileté existence v podstatě dosáhla všeho, čeho se dá v Česku a na Slovensku dosáhnout, a stále má energie i talentu na rozdávání, což je i případ jejich aktuálního titulu.

 

Témata:  koncert

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy