reklama

Kromě toho, že spolu s nimi přijela i jejich nová alba, na kterých všichni z obou kapel intenzivně a dlouho pracovali s nimi přijela již ověřená kapela Absolut Deafers, která si pro své fanoušky též přichystala nové album. Ještě před samotným turné jak Arakain, tak i Dymytry představily každá tři ochutnávky z nových alb, které jsme už minulý týden mohli slyšet živě.

Už po příjezdu do Kolína bylo jasné, že byli fanoušci opravdu natěšení. Dvě hodiny před koncertem bylo u místa konání lidí tolik, že jsme nabývali dojmů toho, že je kulturní centrum v Kolíně nafukovací. Než jsme se ale nadáli, byli všichni fanoušci uvnitř a netrpělivě čekali na první tóny dlouho očekávaného turné. Aby taky fanoušci nepřišli dříve - ještě před samotným koncertem připravily obě kapely pro své fanoušky autogramiádu.

Krátce po zahájení přišli na pódium severomoravští Absolut Deafers, kteří svým talentem už během prvních třech tracků přesvědčili fanoušky, aby opustili přísálí a přišli se bavit dolů pod pódium. Po celou zbylou dobu se pak díky skvělému výkonu kluků z AD celé kulturní centrum v Kolíně otřásalo v základech.

Netrvalo dlouho, a fanoušky svými údery do bicích a opět jak jinak než už tradičně neuvěřitelným výkonem během prvních sekund koncertu přivítal charismatický a vždy usměvavý Miloš Meier, který pak za doprovodu tleskajících a nadšených fanoušků pozval k sobě na pódium i zbytek kapely. Než bychom řekli "Dymytry", byla tahle strašidelná pětice na pódiu. A teď to teprve začalo!

Dymytry své fanoušky přivítali novinkami. Právě těmi novinkami, které chvíli před začátkem turné zveřejnili na svém Facebooku - peckama z nového alba. Jako první zazněla stejnojmenná písnička k albu - Agronaut a už teď bylo při pohledu na zpívající fanoušky jasné, že mají nové album a písičky naposlouchané.

Kromě úplně úvodní písničky zazněly i jiné tracky z alba A-G-R-O-N-A-U-T, jako byly například Věrní zůstaneme, Slovanské tance či Dej Bůh štěstí. Kluci ale svojí tzv. Dymytry rodinu nepotěšili jen trackama novýma, ale i "starými klasikami" z alb starších, jako byly například tracky Ocelová parta, Lunapark anebo Strážná věž.

Během cca hodinového setu byl navíc několikrát na pódium přizván Honza Toužimský, se kterým si pak frontman skupiny Dymytry "střihl" duet, a kromě toho si pak oba frontmani prohodili role, kdy Honza Macků (Dymytry) zazpíval jednu ze starších písní - Černý koně - právě od skupiny Arakain. I Honza Toužimský (Arakain) si zazpíval "Dymytráckou" písničku - Ztracená generace.

V tu chvíli už ale frontman Arakainu Honza Toužimský na pódiu takřka zůstal, a celý set druhé kapely byl odstartován též novinkou. Koncert uvedl písničkou Stroj, a z novinek jsme pak mohli slyšet i track Diesel, který je psaný ,,jako na míru" pro Honzu Toužimského, který se netají láskou k silným strojům. Stejně jako u Dymytry pak zazněla i stejnojmenná písnička k albu - Arakadabra.

I Arakain hráli své starší klasiky, mezi kterými byly například Gilotina, Ďábelská hra, nebo Malá a ztracená. Ještě před koncem svého koncertu pozvali Arakain k sobě na pódium druhého frontmana, a zazpívali společně Strážnou věž (Dymytry). Slyšet jsme mohli i krásné duety obou kapel - Žít svůj sen a Jedna krev. Poté se kapela už sólo se svými fanoušky rozloučila písničkou Apage Satanas.

Mezi jednotlivými koncerty jsme pak navíc mohli vidět sólo obou bubeníků, které bychom mohli nazvat "bubenickým soubojem". Charismatický Miloš Meier (Dymytry) se postavil vždy usměvavému Lukášovi "Doxovi" Doksanskému, kdy si každý tzv. "hájil to svoje" oba pak předvedli jak jinak, než super bubenickou show.

Kromě několika hodinového skvělého setu všech tří kapel jsme mohli vidět i skvělou show, kterou doprovodily obří projekce v pozadí, a které tak přidávaly na celkovém dojmu na kráse. Kluky čeká v rámci turné dalších 22 zastávek a my jsme přesvědčení o tom, že se máte všichni na co těšit.