Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Italský skladatel filmové hudby Ennio Morricone se vrací do Prahy

Ennio Morricone je italský hudební skladatel, obzvláště známý svou filmovou hudbou. Složil hudbu k více než 500 filmů a televizních seriálů. I když složil hudbu pouze ke 30 westernům, právě tato hudba je nejznámější.
Ennio Morricone je italský hudební skladatel, obzvláště známý svou filmovou hudbou. Složil hudbu k více než 500 filmů a televizních seriálů. I když složil hudbu pouze ke 30 westernům, právě tato hudba je nejznámější.
Foto: JVS Group

Praha - Legendární tvůrce filmové hudby Ennio Morricone vystoupí v pražské O2 areně. Koncert proběhne v rámci turné "60 Years of Music World Tour" za doprovodu Českého národního symfonického orchestru. Ennio Morricone nové turné naplánoval po obdržení Oskara za práci na filmu Quentina Tarantina Osm Hrozných

Autor nespočtu slavných filmových melodií si Českou republiku velmi oblíbil, proto se Praha stane jedním z mála měst, ve kterých v nadcházející tour vystoupí. Jeho skladby mnohokrát předčily vizuální stránku snímků, pro které pracoval, a proto by se jen těžko dalo najít významnější jméno v oblasti filmové hudby.

Mezi jeho nejslavnější filmy, na kterých pracoval, jsou snímky Tenkrát na západě, Misie, Nejvyšší nabídka, Tenkrát v Americe, Profesionál, Pro hrst dolarů navíc, Maléna, Legenda o 1900 nebo právě Oskarem oceněný film Osm hrozných. Za svou kariéru zkomponoval hudbu k více než pěti stům filmům.

Zdroj: YouTube

"Jsem velmi poctěn tím, jakých uznání se mi během minulého roku dostalo. Ocenění, pozitivní ohlasy odborníků, spolupráce s Quentinem Tarantinem a především tolik lidí, kteří přišli poslouchat mou hudbu na koncerty mě ženou dál. Těším se na opětovné setkání se svými fanoušky," komentuje své nadšení samotný Morricone.

Pro turné si Morricone opět vybral Český národní symfonický orchestr a celkem je slyšelo více než 350 000 fanoušků. "Pokud mohu říci, náš vztah je za roky spolupráce neobyčejný, nejen Enniův ke mně a naopak, ale především jeho k celému orchestru, který opravdu zbožňuje, což již mnohokrát dokázal. Zdůrazňovat, že ČNSO jej miluje, je zbytečné..." říká o spolupráci ředitel ČNSO Jan Hasenöhrl. Na jevišti se tak objeví více než dvě stě hudebníků a zpěváků.

Vstupenky na pražský koncert, který se uskuteční 4. února 2017 v O2 Areně, budou v předprodeji od 13. června 2016 v síti Ticketportal. Maestro Morricone v O2 Areně vystoupí již po čtvrté a všechny předchozí koncerty byly vždy vyprodány dlouhou dobu před samotným konáním.

Témata:  Ennio Morricone O2 Arena koncert

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy