Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na festivalu Mladí Ladí Jazz se objeví i senzace poslední doby Jacob Collier

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - V rámci festivalu Mladí Ladí Jazz vystoupí teprve jedenadvacetiletý Brit Jacob Collier, kde předvede jedinečnou show plnou variací na známé písně slavných hudebníků jako byli Stevie Wonder, Michael Jackson nebo Ray Charles.

Svojí tvorbou, přístupem a originálními cover verzemi získává ve světě stále větší uznání. Několik měsíců spolupracovalí s Massachusettským technologickým institutem, který pro něj vyvinul nástroj, díky němuž Collier svůj multiinstrumentální a vokální projev dokáže předvést živě na pódiu. V Jacobově hudbě sobě mísí jazz, groove, folk, trip-hop, klasická hudba, gospel, soul a také hodně improvizace.

Zdroj: YouTube

Patří mezi hvězdy předních hudebních festivalů po celém světě a stal se také hvězdou Youtube. Collierova debutová deska patří mezi nejočekávanější počiny roku 2016 a zazní naživo úplně poprvé v Evropě právě na festivalu Mladí Ladí Jazz!

Mezinárodní jazzový festival Mladí Ladí Jazz se snaží navrátit mladé publikum zpět k jazzové hudbě. Proto přináší festival Mladí Ladí Jazz již sedmým rokem to nejlepší ze světového jazzové scény. Kromě velkých pražských koncertů proběhne letos v rámci festivalu Mladí Ladí Jazz také několik regionálních koncertů, série dětských workshopů a tradičně proběhne také soutěž podporující rozjezd mladých talentů Jazz Fruit.

Festival Mladí Ladí Jazz začíná 30. března, na Jacoba Colliera se fanoušci mohou přijít podívat 8. dubna do pražského Paláce Akropolis.

Témata:  koncert hudba

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy