reklama

Oblíbený festival pod horami, TrutnOFF Open Air, se vyžívá v rozmanitosti. Vedle již dříve oznámených elektroswingových Parov Stelar, energických Skunk Anansie, populárního písničkáře Jake Bugga i metalových Soulfly a Fear Factory festival poprvé navštíví  Richard Müller s kapelou. Navíc přijede se speciálním festivalovým programem, složeným ze svých největších hitů.

„Dlouho jsme poslouchali, ať Riša pozveme, nyní se tedy prosby a žádosti naplňují. Přes lehké počáteční pochybnosti dnes věříme, že Rišo nebude mít moc práce a většinu jeho písní naše ležení odezpívá za něj. Rozezpívá celé Bojiště ještě před pár hodinami rozvířené metalovými rytmy. Svým životem i peripetiemi je nám blízký a už před několika lety jsme se na vystoupení domlouvali, ještě i za přítomnosti našeho náčelníka. Bylo to v době, když se Rišo po dlouhé době vrátil na pódium, při jeho prvním koncertě po znovuzrození," vzpomíná Martin Věchet, zakladatel a jeden z tvůrců trutnoffského programu. „Vydejme se tedy s Rišem Po schodoch kousek do minulosti, a snad nám bude počasí nakloněno a „Milovanie v daždi" si dopřejeme jen ve zpívaných textech," uvádějí pořadatelé.

Zdroj: YouTube

Mozaiku hudebníků doplní také kapela známá především u našich západních sousedů – novozélandští lehce taneční Fat Freddy's Drop. Jejich vystoupení jsou známá svojí živelností. Prolínají se v nich etno prvky s elektronikou a tanečními rytmy. Poprvé vystoupí undergroundový Kabaret Dr.Caligariho. A vedle Müllera poprvé na festivalu vystoupí i slovenské kapely Puding paní Elvisovej a Queer Jane.

Po letech se znovu vrátí Jablkoň nebo Michal Hrůza, ale i dívčí folkový soubor Rózinky z Kozojídek, který se stal při svém prvním vystoupení jedním z miláčků publika a pořadatelé jim dokonce museli přidávat další vystoupení. A to jsou pouhé střípky z letošního „Českého Woodstocku".

„Program letošního Pow-Wow bude letos ještě více různorodý. Tak jak to máme rádi a měl rád i náš náčelník. Jsme neformální a různorodé společenství a hudební mozaika se jen odráží do celkového ducha setkání. Pokračujeme v tradici hudební a názorové různorodosti. Může to vypadat jako bez ladu a skladu, ale vše zde má své místo, souvislosti a opodstatnění," komentuje Martin Věchet.