Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pobřeží amerického Belize prudce zasáhl hurikán Earl

Hurikán
Hurikán
Foto: Pixabay

Belmopan - Pobřeží středoamerického státu Belize dnes zasáhl hurikán Earl, doprovázený prudkými dešti a větrem o síle kolem 130 kilometrů v hodině.

Oznámilo to americké Národní středisko pro hurikány (NHC). Očekává, že hurikán nad pevninou zeslábne, ale přesto nejspíš způsobí v příštích dnech povodně nejen v Belize, ale i v sousední Guatemale a na jihu Mexika.

Hurikán udeřil na území státečku, kde žije zhruba 332.000 obyvatel, u tamního největšího města Belize City a postupuje na západ. Především kvůli hrozícím povodním byla některá místa na pobřeží evakuována. K některým evakuacím již podle agentury AP preventivně přistoupily i guatemalské a mexické úřady.

Ve středu Earl sužoval severní pobřeží Hondurasu. Vlna zde převrhla rybářskou loď s 83 lidmi na palubě, z nichž se dva stále pohřešují.

Témata:  hurikán

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy