reklama

"Teploty v následujících dnech budou velmi příjemné a to jenom v odpoledních maximech, kdy budou stoupat až k dvaceti stupňům. ta rána by měla být zpravidla relativně teplá, v minimech mezi sedmičkou a trojkou," sdělila TV Nova meteoroložka Dagmar Honsová.

Pranostika na tento čtvrtek říká: "O svaté Balbíně je už po zimě." Na teplé počasí tak už čekat nemusíme. Příjemných šestnáct stupňů si někteří o velikonočním pondělí, užívali aktivně sportem. přebytečná kila po zimě musí prostě dolů.

Prvních jarních paprsků by měli využít také zahrádkáři. Právě teď je nejlepší čas na výsadbu krásných macešek. "Je potřeba připravit si záhony, odstranit přezimující plevele, uhrabat, připravit se na výsevy, na výsadbu. Teď už můžeme vysévat ředkvičky. Vysazujeme drobné ovoce jako angrešt, rybízy, maliny ostružiny a také ovocné dřeviny jako broskvoně," popsala přípravu zahradnice Hana Turecká.

Přípravu po zimě vyžaduje ale i trávník, je potřeba ho vyhrabat, vyčistit a připravit na následující sezónu. Přestože je jaro konečně tady, deštník byste doma rozhodně nechávat neměli. Místy nás totiž čekají občasné dešťové přeháňky