Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hurikán Matthew zamířil na Jižní Karolínu

Hurikán Matthew devastuje Haiti a Floridu
Hurikán Matthew devastuje Haiti a Floridu
Foto: NOAA (National Oceanic & Atmospheric Administration)

Miami (USA) - Hurikán Matthew dnes po poledni místního času (okolo 17:00 SELČ) dorazil nad území Jižní Karolíny, kde se před jeho příchodem evakuovalo přes 300.000 lidí.

Informovalo o tom americké Národní středisko pro hurikány (NHC), podle něhož několik hodin předtím Matthew zeslábl na nejnižší z pěti kategorií hurikánů. Na Floridě, kde přišlo o život nejméně šest lidí, zůstává podle guvernéra po přechodu bouře 6000 osob v nouzových příbytcích a milion lidí je bez proudu.

Hurikán, který před čtyřmi dny na Haiti zabil téměř 900 lidí, dorazil nad jihokarolínské území provázen větry o rychlosti až 140 kilometrů v hodině. Jeho střed přešel přes město McClellanville, kde podle agentury AP způsobil silné záplavy.

NHC varuje, že přes oslabení může Matthew způsobit v Jižní Karolíně větší škody než na Floridě, kterou jeho střed minul a zůstal nad mořem.

Témata:  hurikán USA hurikán Matthew

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy