Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hurikán Nicole oslabuje. Bermudy vyvázly bez ztrát na životech

Hurikán
Hurikán
Foto: Pixabay

Miami (USA)/Hamilton - Slábnoucí hurikán Nicole způsobil na Bermudách bleskové povodně a desetitisíce lidí připravil o elektřinu.

Podle místního premiéra se však patrně obešel bez obětí na životech, informovala agentura Reuters.

Na Bermudy obývané 65.000 lidmi přinesl živel silný vítr, který v nárazech překračoval 160 kilometrů v hodině. Za oběť mu padly desítky stromů a řada střech domů, přerušeno bylo rovněž elektrické vedení. Bez proudu se ocitlo na 27.000 lidí. Některé zvláště pobřežní oblasti se potýkaly se záplavami.

"Na bouři těchto rozměrů jsme měli velké štěstí," řekl Reuters premiér Michael Dunkley s tím, že neví o žádných obětech na životech. "Nemyslím si, že by nějaká část ostrova řádění Nicole unikla, ale... mohlo to být mnohem horší."Ještě před příchodem do oblasti Bermud doprovázel vítr o rychlosti 195 kilometrů v hodině, postupně zeslábl ze třetí kategorie na druhou. Nyní jeho vítr dosahuje rychlosti 155 kilometrů v hodině, nachází se přes 400 kilometrů severovýchodně od Bermud a míří dál na severovýchod. V nejbližších 24 hodinách by měl podle meteorologů ještě více zeslábnout.

Témata:  hurikán Bermudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy