Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Moskvu zasypal sníh, doprava kolabuje

Moskva
Moskva
Foto: moscow.ru

Moskva - Do Moskvy dorazila zima a hnes první sníh způsobil problémy na třech letištích hlavního města. Zrušeno bylo 25 letů a další mají zpoždění.

Moskva se do dnešního rána probudila s první bílou přikrývkou nadcházejícího zimního období. Nejde sice ještě o žádné závěje, nicméně na některých místech v oblasti kolem metropole napadala až 25 centimetrů.

V 11:30 SELČ letiště Domodědovo odložilo devět letů a 12 zrušilo. Stejný počet letů zrušilo i Šeremeťjevo a pět dalších odložilo. Vnukovo zrušilo jen jeden let.

Vzhledem k tomu, že se teploty budou dnes i v následujících dnech dál pohybovat kolem nuly, meteorologové předpokládají, že se sníh udrží a další možná napadne.

V Česku bude sněžit pouze na horách:

Předpověď na sobotuOblačno až zataženo, místy slabý občasný déšť. Na horách na severu nad 1100 m srážky sněhové, uvedl chmi.cz. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Čerstvý severozápadní vítr 4 až 8 m/s bude k večeru slábnout.

Předpověď na neděli Oblačno až zataženo, místy slabý občasný déšť. Na horách na severu nad 1100 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pondělíOblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Ojediněle slabý déšť, na horách na severu nad 1100 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C při zmenšené oblačnosti až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, na severovýchodě kolem 6 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Témata:  počasí Moskva zima

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 11:32

Biden chce debatovat se svým republikánským oponentem Donaldem Trumpem

Joe Biden v pátek vyjádřil ochotu debatovat se svým pravděpodobným republikánským oponentem Donaldem Trumpem později na podzim. Toto prohlášení bylo dosud nejvyhraněnější Bidenovo stanovisko k této záležitosti. Informace převzala agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy