reklama

Teplejší počasí, které panovalo na našem území od začátku dubna, bude vystřídáno chladnějším, který se udrží až do konce měsíce, uvedli meteorologové ČHMI v pravidelné týdenní aktualizace měsíční předpovědi počasí.

Začátkem května dojde k oteplení a týdenní teploty se budou udržovat kolem průměru nebo slabě nad průměrem. Průměrné maximální týdenní teploty se ve zbývajících dvou týdnech dubna budou pohybovat kolem 15 °C, v dalších dvou týdnech pak těsně pod 20 °C. "Což ovšem neznamená, že v průběhu jednotlivých týdnů nebude docházet ke kolísání teplot," dodali meteorologové ve zprávě.

Celkově bude období od 18. dubna do 15. května teplotně slabě podprůměrné nebo průměrné. Srážkově bude období charakterizováno kolísáním úhrnu srážek v jednotlivých týdnech, celkově je ale očekáváno o něco více srážek, než obvykle spadne v tomto období.

Jak bude v nejbližších dnech

Neděle
Zvlněná studená fronta bude postupovat k východu. V noci bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo déšť. Na západě a severozápadě Čech déšť četnější. V jihovýchodnípolovině území k ránu polojasno a ojediněle přeháňky a mlhy. Nejnižší teploty 9 až 5 °C. Přes den oblačno, občasný déšť nebo přeháňky. Na východě ojediněle bouřky.Nejvyšší teploty na severozápadě 9 stupňů Celsia, na jihovýchodě až 22 °C.

Pondělí
Oblačno až zataženo, přeháňky,na jihu a východě déšť. Noční teploty8 až 4 °C. Nejvyšší denní 8 až 13 °C.

Úterý
Polojasno až jasno, Noční teploty 4 až 0 stupňů Celsia.Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C.

Středa
Polojasno až jasno. Nejnižší noční teploty 5 až 1, při uklidnění větru až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 stupňů Celsia.