reklama

Zima, déšť a přízemní mrazíky - takové počasí nás v následujícím týdnu čeká. Teploty nepřesáhnou 20 °C a nejchladněji by mělo být o víkendu. Na horách se lidé mohou dočkat i sněhových přeháněk.

Pondělí

Přes den bude oblačno bude až zataženo, na severozápadě místy až polojasno. Na jihu a východě Česka bude zpočátku dne pršet. Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 5 °C, na západě a severozápadě až 1 °C a ojediněle přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty vystoupají 9 až 13 °C, v 1000 m na horách kolem 5 °C.

Úterý

Zítra bude polojasno až jasno, odpoledne přechodně až oblačno a především na severu očekávají meteorologové přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 4 až 0 °C, přes den pak mezi 11 až 15 °C.

Středa

Prostředek týdne bude polojasný, na horách na severu a severovýchodě se při zvětšené oblačnosti ojediněle objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, při uklidnění větru ojediněle až -1 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou k 10 až 14 °C.

Čtvrtek

Ve čtvrtek bude obloha konečně bez mraků, meteorologové očekávají jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C.

Pátek

V závěru pracovního týdne bude jasno až polojasno, během dne bude oblačnosti přibývat, k večeru se ojediněle objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, přes den 13 až 17 °C.

Víkend

Ani o víkendu se hezkého počasí nedočkáme, mraků naopak ještě přibude. Meteorologové slibují oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo občasný déšť, na horách přechodně i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 13 °C, zpočátku na jihovýchodě až 15 °C.