reklama

Průměrné týdenní teploty v závěru tohoto roku a začátku roku příštího pravděpodobně nebudou příliš kolísat a měly by se pohybovat od -2°C do +2°C. V jednotlivých týdnech by se průměrné noční teploty měly pohybovat nejčastěji od -5°C do 0°C a denní slabě nad nulou. Není ovšem vyloučeno, že i v průběhu jednotlivých týdnů mohou teploty kolísat.

Při srovnání s dlouhodobými charakteristikami by se týdenní teploty měly pohybovat kolem dlouhodobého průměru, v závěru roku i nad průměrem.

Srážkové úhrny se budou pohybovat na spodní hranici dlouhodobého průměru. Období jako celek by mělo být srážkově podprůměrné.

Předpověď na příští týden

Pondělí:
Zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, nad 700 m, postupně nad 400 m srážky sněhové. Později od severu ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Čerstvý západní až severozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, bude slábnout.

Úterý:
Oblačno, ojediněle slabý déšť, nad 600 m srážky smíšené nebo sněhové. Zpočátku místy polojasno i skoro jasno a ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, v severovýchodní polovině území -3 až -7 °C a ojediněle tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty -1 až 3 °C, v Čechách ojediněle až 6 °C. Slabý jižní až jihozápadní 1 až 4 m/s.

Středa:
Zataženo až oblačno, od severu místy s deštěm nebo přeháňkami, zpočátku ojediněle mrznoucí. Postupně nad 500 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, na Moravě a ve Slezsku místy až -6 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až 3 °C, v Čechách ojediněle až 6 °C. Mírný jihozápadní až západní 2 až 5 m/s.

Čtvrtek:
Zataženo až oblačno, postupně místy polojasno. Nejnižší noční teploty 1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Slabý proměnlivý do 4 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:
Polojasno nebo skoro jasno, místy nízká oblačnost nebo mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty -1 až -6 °C, ojediněle při zmenšené oblačnosti až -9 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +5 °C, při nízké oblačnosti a mlze kolem -2 °C.