Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Novoroční oslavy zasáhne silná zima, bude až -9°C

Ohňostroj, ilustrační fotografie
Ohňostroj, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Novoroční oslavy se blíží. V noci bude silná zima, teploty mohou klesnout až k -9°C. Očekává se místy zataženo s nízkou oblačností nebo se vyskytne mrznoucí mlha, jinak nás čeká jasná nebo skoro jasná noc.

V sobotu přes den by mělo být podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) jasno nebo skoro jasno. Teplota se bude přes den pohybovat mezi 0 až 4°C. Přes den se mohou objevovat mrznoucí mlhy, teplota pak klesne až k -2°C.

V případě, že v noci na neděli vydrží jasné počasí, klesnou teploty k -5 až -9°C, v případě mlhy se pak budou pohybovat kolem -3°C. V noci pocitovou teplotu ještě sníží mírný jihovýchodní vítr.

V neděli ráno by se mohly opět objevit mrznoucí mlhy, odpoledne už by se měly podle ČHMÚ objevovat jen ojediněle. Teplota se bude pohybovat mezi -3 a 1°C, místy by mohla vystoupat až ke 3°C. Na severu a severovýchodě by se mohl objevit vítr s nárazy kolem 15 metrů za sekundu.

Výhled ČHMÚ předpovídá na příští týden podobně nízké teploty, lehké oteplení by mohlo přijít až v druhé polovině týdne, kdy by mohlo na horách také začít sněžit.

Témata:  počasí Silvestr ohňostroje

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy