reklama

"Během dne napadne až 15 centimetrů, zítra asi dalších pět. Ve čtvrtek a v pátek už sněžit nemá," uvedla Marcela Augustinová z Českého hydrometeorologického ústavu v Českých Budějovicích.

"V celých jižních Čechách se teploty pohybují slabě nad nulou. Například v Českých Budějovicích jsme měli čtyři stupně Celsia," řekla dále Augustinová. Po celém území jižních padají srážky, v polohách nad 600 metrů sněhové. "Ve vyšších polohách Šumavy fouká. Na silnicích by se mohly vytvářet sněhové jazyky," dodala.

Krajští silničáři neevidují žádné nehody související s počasím. "Sníh se drží i na silnicích. Především na silnici I/4 z Vimperka směrem do Bavorska. Na Šumavu jsme vyslali několik sypacích vozů. Problémy s průjezdností nemáme hlášené. Rozhodně se nikde netvoří žádné kolony," uvedla dispečerka Správy a údržby silnic Prachatice Lenka Reková.

Předpověď na středu:
Zataženo až oblačno. Na jihu a východě déšť, nad 500 m sněžení. Odpoledne na západě místy smíšené nebo sněhové přeháňky. Večer částečné ubývání oblačnosti a srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty +4 až 0 °C, na západě ojediněle až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na čtvrtek:
Oblačno až polojasno, během dne přechodně až zataženo a místy přeháňky, v polohách nad 800 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, při malé oblačnosti až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, na jižní Moravě až 12 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s, během dne v Čechách místy s nárazy kolem 15 m/s, večer bude slábnout.

Předpověď na pátek:
Polojasno až skoro jasno, během dne přechodně oblačno a ojediněle přeháňky nebo slabý déšť. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Předpověď na sobotu:
Polojasno, v Čechách během dne přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty +4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr do 4 m/s.

Vyhlídka počasí od neděle do úterý:
Zpočátku oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Postupně přibývání oblačnosti i srážek. Nejnižší noční teploty 7 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 17 °C.