Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Austrálii trápí extrémní počasí, vyhnalo do měst krokodýly

Austrálie
Austrálie
Foto: Pixabay

Sydney - Jih Austrálie se v těchto dnech potýká s extrémy počasí, což má velké dopady i na faunu. Krokodýli se po povodních dostali až do centra Darwinu či jeho satelitního souseda Palmerstonu. U Brisbane se zase našly tisíce uhynulých krabů a v řekách plavou mrtvé ryby.

Informoval o tom server The Times. Podle ekologů ryby hynou proto, že se po letech sucha dostala povodňová voda do vnitrozemí, kde změnila stagnující, kontaminované vodní plochy na řeky. V nich je ale snížená hladina kyslíku.

"Špinavá voda vytlačila všechen kyslík z řeky, a to zabilo spoustu paokounů," řekl oficiální činitel rybářství na řece Ward nedaleko města Charleville.

Sydney mezitím míří k rekordně horkému létu. V úterý tu teplota vystoupila na 38 stupňů a jednalo se už o osmý den, kdy teplota ve městě dosáhla alespoň 35 stupňů.

Témata:  Austrálie počasí krokodýli

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy