Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konec týdne bude velmi studený, teploměr klesne hluboko pod nulu

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Zima nám ještě neřekla své sbohem a rtuť teploměru koncem týdne opět spadne hluboko pod bod mrazu. Na některých místech v Česku meteorologové očekávají teploty až 16 stupňů pod nulou. Příští týden se ale začne postupně oteplovat.

Ve čtvrtek očekávají meteorologové zataženo s nízkou oblačností, ojediněle se objeví slabé sněžení a mrznoucí mlhy. Zpočátku ojediněle, postupně místy jasno nebo skoro jasno. Nejvyšší denní teploty vystoupají -4 až 0 °C.

V pátek bude místy zataženo s nízkou oblačností a objevit se mohou i mrznoucí mlhy, ojediněle slabé sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou na -11 až -15 °C, nejvyšší denní teploty nepřekročí -2 až +2 °C.

V sobotu se podle Českého hydrometeorologického ústavu budeme potýkat s nízkou oblačností, objevit se mohou i mrznoucí mlhy a ojediněleslabé sněžení. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem -12 až -16 °C, nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C.

V neděli bude jasno až polojasno. Místy zataženo nízkou oblačností nebo mrznoucí mlhy, ojediněle se objeví slabé sněžení. Na severozápadě Čech se mohou objevit mrznoucí déšť nebo sněžení. Nejnižší noční teploty se budou držet kolem -12 až -16 °C, při nízké, nejvyšší denní teplotyvystoupají na -1 až +3 °C.

V pondělí nás čeká zatažené až oblačné počasí a na východě zpočátku až polojasno. Od severozápadu se na většině území objeví mrznoucí déšť nebo sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou na -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat kolem 0 až +4 °C.

Od úterý do čtvrtka bude podle meteorologů zataženo až oblačno, místy se objeví déšť a zpočátku i sněžení. Nejnižší noční teploty se budou držet kolem 0 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty stoupnou na -1 až +4 °C.

Témata:  počasí zima sníh

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy