Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sever a východ Moravy zasáhne další vydatně sněžení

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Na severu a východě Moravy a ve Slezsku bude dopoledne dál sněžit, místy i vydatně. Někde mohou napadnout tři centimetry sněhu za hodinu, upozorňují meteorologové. Odpoledne bude sněžení mírnější, navečer a v noci ale znovu zesílí.

Varování meteorologů na novou sněhovou pokrývku platí do dnešních 13:00 pro celý Moravskoslezský kraj a většinu Olomouckého a Zlínského kraje.

Ve čtvrtek se má ojediněle objevit mrznoucí déšť nebo mrholení, hlavně v severní části České republiky se může tvořit ledovka.

S komplikacemi způsobenými vydatným sněžením musejí počítat především řidiči, kteří by měli zpomalit a jezdit maximálně obezřetně. Při cestách do hor by měli mít sněhové řetězy, nutné jsou zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzoru. Návštěvníci hor mají dodržovat pokyny Horské služby.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Zataženo až oblačno, zpočátku na východě doznívající občasné sněžení nebo déšť se sněhem. Místy mrznoucí mlhy. Během dne od západu ojediněle mrznoucí déšť s tvorbou slabé ledovky, zejména v Čechách. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, na východě území až 0 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C, večer ojediněle tvorba náledí. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):Převážně zataženo nízkou oblačností nebo mrznoucí mlhy, ojediněle sněžení nebo mrznoucí mrholení s tvorbou slabé ledovky. Ojediněle jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, ojediněle při malé oblačnosti kolem -7 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C, při malé oblačnosti až 5 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s.

Témata:  počasí zima sníh

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 12:34

USA o útoku na Izrael údajně věděly několik dní dopředu

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena v neděli kategoricky odmítla tvrzení tureckých, jordánských a iráckých představitelů, podle nichž Írán 72 hodin před masivním dronovým a raketovým útokem na Izrael varoval Spojené státy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy