Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a úterý 7. února

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Tlaková níže postoupí nad Balkán. Počasí začne ovlivňovat tlaková výše nad severní Evropou, kolem které k nám pronikne studený vzduch od severovýchodu, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až zataženo, místy slabé občasné sněžení, zejména na horách a na severovýchodě. Nejnižší teploty -2 až -6 °C, na severu a severovýchodě při slabém větru až -8 °C, místy náledí a zmrazky. Slabý severovýchodní až severní vítr 1 až 4 m/s, na východě a severovýchodě vítr mírný 3 až 7 m/s.

Tlaková tendence: slabý vzestup

Rozptylové podmínky: většinou dobré, místy mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):Oblačno až zataženo, místy slabé občasné sněžení, zejména na horách a na severovýchodě. Během dne ubývání srážek a místy protrhávání oblačnosti. Nejvyšší teploty -3 až +1 °C. Slabý severovýchodní až severní vítr 1 až 4 m/s, na východě a severovýchodě vítr mírný 3 až 7 m/s.

Tlaková tendence: slabý vzestup

Rozptylové podmínky: většinou dobré

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy