Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zima skončila. Ke konci února se oteplí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Průměrné denní teploty v Česku zůstanou v následujících čtyř týdnech nad nulou. Ke konci února se začne oteplovat razantněji.

Srážky budou podprůměrné až průměrné. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V prvním týdnu od 13. února se budou maximální denní teploty vzduchu pohybovat podle meteorologů většinou od čtyř do devíti stupňů Celsia, při mlze kolem jednoho stupně.

Minimální noční teploty pak budou klesat na minus čtyři až minus devět stupňů Celsia, při mlze bude kolem minus dvou a v závěru týdne kolem nuly.

V dalších dvou týdnech budou mít průměrné teploty stoupající trend. "Jednotlivé týdny by měly být teplotně průměrné až slabě nadprůměrné. Poslední týden období se jeví jako průměrný až podprůměrný," uvedli meteorologové.

Témata:  počasí zima sníh

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy