Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a neděli 19. března

Silná bouřka udeřila v západních Čechách
Silná bouřka udeřila v západních Čechách
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Za studenou frontou, která přejde přes naše území k jihozápadu, k nám přechodně pronikne chladnější vzduch. Během dne bude od západu postupovat teplá fronta, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Zataženo až oblačno, zpočátku na většině území, během noci postupně jen na jihozápadě a západě občasný déšť nebo přeháňky. Na severovýchodě v polohách nad 600 m, na jihozápadě nad 1100 m srážky sněhové. Na severovýchodě a východě k ránu místy i polojasno. Nejnižší teploty 5 až 1 °C, na severovýchodě a východě až -1 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Tlaková tendence: mírný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Počasí přes den (07-24):Zataženo až oblačno, v severovýchodní polovině území zpočátku až polojasno. Od jihozápadu na většině území s deštěm, na horách zpočátku se sněžením, na východě srážky až večer. Večer v Čechách postupně déšť jen ojediněle. Nejvyšší teploty 7 až 11 °C. Mírný severozápadní, postupně západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s bude večer zesilovat na čerstvý 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Tlaková tendence: setrvalý stav, postupně mírný pokles

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí zima déšť

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy