Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za pár dní začíná kalendářní jaro. Jaké nás čeká počasí?

Zámek Lednice, jaro
Zámek Lednice, jaro
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - V úterý 21. března začíná dle kalendáře jaro. Období od 20. března do 16. dubna 2017 bude teplotně nadprůměrné až průměrné, uvedl dnes chmi.cz v dlouhodobém výhledu počasí.

První týden bude teplotně nadprůměrný, maximální denní teploty vzduchu se budou pohybovat většinou kolem 13 °C. Minimální noční teploty budou klesat na 7 až 3 °C, v závěru týdne bude kolem 0 °C.

V dalších dvou týdnech by se průměrné teploty měly dostat blíže k normálu a jednotlivé týdny by měly být teplotně slabě nadprůměrné až průměrné. Poslední týden období se jeví jako slabě nadprůměrný, průměrná týdenní maximální teplota vzduchu by se měla pohybovat v rámci Česka kolem 14 °C a průměrná týdenní minimální teplota kolem 3 °C.

"Srážkově očekáváme období průměrné až podprůměrné. Nejvíce srážek by mohlo spadnout v týdnu od 27. března do 2. dubna s průměrným úhrnem kolem 12 mm, týden jako celek by měl být srážkově průměrný. V ostatních týdnech by úhrny měly dosahovat kolem 7 mm a měly by být srážkově průměrné až podprůměrné," uvedli meteorologové.

Předpověď na příští týden

Pondělí (00-24):Zpočátku zataženo až oblačno, místy občasný déšť, zejména na severu území. Během dne ustávání srážek a místy ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s bude slábnout a měnit se na jihozápadní.

Úterý (00-24):Zpočátku oblačno až polojasno, od severozápadu až zataženo, ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, ve východní polovině území místy až 17 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s bude k večeru slábnout.

Středa (00-24):Oblačno až zataženo, na většině území občas déšť nebo přeháňky, na severu nad 1000 m přechodně srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, v Čechách na západě až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, na východě místy až 15 °C. Zpočátku slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, postupně mírný severovýchodní až východní 3 až 7 m/s.

Čtvrtek (00-24):Zpočátku zataženo až oblačno, ve východní polovině území místy, jinde jen ojediněle déšť. Během dne od západu ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C. Mírný východní vítr 2 až 6 m/s, postupně slabý proměnlivý 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Převážně polojasno, ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty v pátek 6 až 2 °C, postupně +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 °C.

Témata:  počasí jaro

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy