Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teplovy porostou vzhůru, příští měsíc bude až 17 stupňů

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Příští měsíc bude v Česku nadprůměrné teplé počasí. Denní teploty se budou pohybovat kolem 17 stupňů Celsia, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Z příštích čtyř týdnů bude podle ČHMÚ nejchladnější asi týden od 3. do 9. dubna. I v těchto dnech ale budou denní teploty relativně vysoko, jejich týdenní průměr dosáhne 12 stupňů.

První týden bude teplotně nadprůměrný, maximální denní teploty vzduchu se budou pohybovat většinou kolem 17 °C, začátek a konec týdne bude chladnější. Minimální noční teploty budou klesat zpočátku na +1 až -3 °C, postupně na 7 až 3 °C.

Nejchladnějším týdnem by měl být v průměru druhý týden období s průměrnou týdenní maximální teplotou vzduchu v rámci Česka kolem 12 °C a průměrnou týdenní minimální teplotou kolem 3 °C. Relativně nejteplejší se jeví týden od 10. do 16. dubna a poslední týden období by měl být teplotně průměrný. Srážkově očekáváme období průměrné.

V noci se mohou ještě zpočátku objevovat mrazy. Třeba v příštím týdnu mohou noční teploty spadnout podle krátkodobé předpovědi ČHMÚ až na minus čtyři stupně. Postupně se ale bude v dalších týdnech oteplovat, noční teploty se dostanou na tři až sedm stupňů nad nulou.

Předpověď na neděli (00-24):V noci většinou polojasno, v severovýchodní polovině území od severu přechodně oblačno, na severovýchodě ojediněle přeháňky, nad 500 m sněhové. Přes den skoro jasno až polojasno, na severovýchodě zpočátku oblačno a ojediněle přeháňky, nad 500 m sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C, na severovýchodě kolem 2 °C. V noci mírný severní, přes den severovýchodní vítr 3 až 7 m/s, bude večer slábnout.

Předpověď na pondělí (00-24):Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C. Slabý proměnlivý nebo severovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Slabý jihozápadní až západní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na středu (00-24):Jasno až polojasno, přechodně oblačno. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Skoro jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Polojasno až skoro jasno. Postupně od západu přibývání oblačnosti, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 8 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 22 °C, postupně 12 až 17 °C.

Témata:  počasí jaro

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy