Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď do Štědrého dne? Blíží se vánoční obleva, Česko pokryje ledovka

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Meteorologové vydali výstrahu před ledovkou. Nejdříve zasáhne Čechy, kde bude vznikat v druhé polovině noci na čtvrtek. Ráno a dopoledne se mrznoucí déšť nebo mrholení spojené s ledovkou přesunou na Moravu.

Upozornění na nízký stupeň nebezpečí ledovky platí od půlnoci do ranních 09:00 pro Karlovarský, Plzeňský a Ústecký kraj. Lidé v ostatních krajích Česka by s ledovkou měli počítat minimálně od 01:00. Na východní polovině Česka se má ledovka tvořit mezi 07:00 a 17:00.

V této souvislosti by lidé měli dbát zvýšené opatrnosti při pohybu po kluzkých chodnících a silnicích. Při jízdě autem by zároveň měli sledovat dopravní zpravodajství.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Zataženo až oblačno, od severozápadu sněžení, které bude přechodně přecházet v déšť se sněhem nebo déšť, místy i mrznoucí. Zejména na jihovýchodě zpočátku místy polojasno, ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, zejména na jihu a východě při přechodně zmenšené oblačnosti kolem -6 °C, místy tvorba ledovky. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, na východě kolem 0 °C. Slabý, přes den v Čechách a na Českomoravské vrchovině mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):Oblačno až zataženo, na většině území déšť, v polohách nad 800 m, postupně nad 500 m déšť se sněhem nebo sněžení. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, informuje chmi.cz. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s bude zesilovat na čerstvý 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 25 m/s.

Předpověď na sobotu (00-24):Většinou oblačno, místy přeháňky, nad 400 m sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Čerstvý severozápadní až západní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 25 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Oblačno až zataženo, od severozápadu déšť, ojediněle mrznoucí, nad 500 m zpočátku srážky sněhové. Od jihozápadu postupně ustávání srážek. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, ojediněle tvorba ledovky. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Témata:  počasí náledí zima

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy