reklama

Ledovka se začne vytvářet hodinu před půlnocí, nebezpečí trvá do čtvrteční deváté hodiny ráno. Výstraha platí pro Prahu, Karlovarský, Plzeňský a Ústecký kraj, pro západní okresy Středočeského kraje a pro Českolipsko v Libereckém kraji.

"Během noci na čtvrtek a ve čtvrtek ráno očekáváme postupně v západní polovině Čech na většině území déšť nebo déšť se sněhem, místy i mrznoucí déšť s tvorbou ledovky. Srážky budou od západu přecházet většinou ve sněhové," uvedli meteorologové.

Silný vítr předvídali v Moravskoslezském a v severní části Olomouckého kraje už v úterý, dnes rozšířili výstrahu i pro Zlínský kraj. Během dneška bude zesilovat vítr ve východní polovině republiky. Odpoledne, večer a v noci na čtvrtek bude mít v nárazech rychlost kolem 70 kilometrů v hodině, v Jeseníkách a Beskydech až 110 kilometrů za hodinu. Ve čtvrtek k ránu má vítr slábnout.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Zataženo až oblačno s deštěm, v jihozápadní polovině Čech i déšť se sněhem nebo sněžení a ojediněle srážky mrznoucí. Během dne od jihozápadu sněžení ve všech polohách. Odpoledne v Čechách místy sněhové přeháňky, večer ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, na Moravě a ve Slezsku 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, na Moravě a ve Slezsku místy až 7 °C a během dne ochlazování. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, na východě zpočátku čerstvý jižní až jihovýchodní 6 až 10 m/s s nárazy 15 až 20 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):
Oblačno, ojediněle sněhové přeháňky, postupně polojasno. Zpočátku na východě a večer na západě až zataženo a místy sněžení. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s se bude k večeru měnit na jihozápadní a zeslábne, informuje chmi.cz.

Předpověď na sobotu (00-24):
Polojasno až oblačno, ojediněle sněhové přeháňky. Zpočátku na západě a během dne i na ostatním území až zataženo s deštěm, zpočátku srážky sněhové nebo mrznoucí. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, na Moravě a ve Slezsku -1 až +3 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s, bude během dne zesilovat na čerstvý 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):
Oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, na východě kolem 1 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, na východě kolem 6 °C. Čerstvý jihozápadní až západní vítr 5 až 9 m/s, s nárazy 15 až 20 m/s.

Vyhlídka počasí od pondělí do středy:
Většinou oblačno, občas déšť nebo přeháňky, postupně srážky místy, od středních poloh sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, postupně +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, postupně 1 až 5 °C.