reklama

Varování platí pro Jihočeský a Jihomoravský kraj a pro Vysočinu. Začít sněžit by podle meteorologů mělo ve středu odpoledne. Na jižní Moravě se zpočátku objeví i déšť se sněhem.

"Nejintenzivnější sněžení očekáváme v první polovině noci na čtvrtek," uvedli meteorologové. Napadnout by podle nich mělo pět až deset centimetrů sněhu. Ve vyšších polohách na Českomoravské vrchovině to může být až 15 centimetrů.

Předpověď na středu (00-24):
V noci zataženo až oblačno, ojediněle polojasno. Ojediněle slabé sněžení, zejména na Vysočině. Ojediněle mrznoucí mlhy. Přes den zataženo až oblačno, na severu a severovýchodě území místy až polojasno. Ojediněle, odpoledne a večer postupně od jihu na většině území sněžení, místy vydatné. Na jihu a východě Moravy pod 400 m i déšť se sněhem. Ojediněle mrznoucí srážky.

Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, v 1000 m na horách kolem -2 °C. V noci
slabý východní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s, na jižní Moravě a Českomoravské vrchovině mírný 4 až 7 m/s. Přes den mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s, odpoledne a večer se bude měnit na severovýchodní.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Zpočátku zataženo až oblačno, na většině území sněžení. Na severozápadě slabé sněžení jen ojediněle. Během dne od severozápadu ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, na severozápadě ojediněle až -6 °C, ojediněle tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 5 m/s, ve východní polovině území během dne 3 až 7 m/s.