reklama

Varování meteorologů platí od dnešních 18:00 do pátečních 08:00. Na jihu a jihovýchodě Česka se v této době bude místy tvořit náledí a zmrazky.

Na pozoru by se měli mít především motoristé, kluzké ale mohou být i chodníky. "Řidiči a chodci by měli věnovat zvýšenou pozornost místním podmínkám," vyzývají proto meteorologové.

Předpověď na pátek (00-24):
V noci oblačno až zataženo, ojediněle slabé sněžení, místy polojasno. Ojediněle mrznoucí mlhy. Přes den Oblačno až polojasno, místy zataženo, ojediněle slabé sněžení. Ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -9 °C, na jihu místy tvorba náledí a zmrazků. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, při nízké oblačnosti -3 až 0 °C, v 1000 m na horách kolem -3 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s nebo klidno, na Moravě a ve Slezsku zpočátku mírný severní až severovýchodní 2 až 5 m/s.

Předpověď na sobotu (00-24):
Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Na horách ojediněle slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při déletrvající malé oblačnosti kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Slabý proměnlivý, během dne západní až severozápadní vítr do 4 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):
Oblačno až zataženo, přechodně i polojasno. Ojediněle slabé sněžení, k večeru od západu občasné sněžení na většině území a v polohách pod 300 m i déšť. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při déletrvající malé oblačnosti kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Slabý, během dne mírný jihozápadní až jižní vítr 3 až 7 m/s.