Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď na víkend: Sněžení přejde v déšť, meteorologové varují před ledovkou

Zvláštní zachycení deště
Zvláštní zachycení deště
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - V Praze, Středočeském, Plzeňském, Jihočeském, Karlovarském a Ústeckém kraji by lidé měli počítat s ledovkou od dnešních 20:00 do pátečních 04:00, resp. 08:00. Na Vysočině a v Jihomoravském kraji by se mohla objevit od dnešních 23:00 do pátečních 08:00.

Dnes večer se bude od západu do Čech přesouvat sněžení, které se následně dostane na Moravu a do Slezska. Zejména na jihozápadě republiky se postupně změní na déšť se sněhem nebo déšť.

"V jihozápadní polovině území místy, jinde ojediněle, budou srážky mrznoucí s tvorbou ledovky," doplnili meteorologové.

Předpověď na pátek (00-24):Zataženo až oblačno, od západu na většině území sněžení, které bude polohách pod 400 m, na jihozápadě Čech přechodně pod 800 m přecházet v déšť nebo déšť se sněhem. Ojediněle srážky mrznoucí. Během dne od severozápadu ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, na Moravě a ve Slezsku místy kolem -5 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, na Moravě a ve Slezsku 0 až 4 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s, postupně slabý proměnlivý do 3 m/s.

Předpověď na sobotu (00-24):Zpočátku oblačno až polojasno, od západu zataženo a místy sněžení, zejména v jižní polovině území, pod 400 m přechodně i déšť se sněhem nebo déšť. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s se během odpoledne bude měnit na severovýchodní.

Předpověď na neděli (00-24):Oblačno až polojasno, ojediněle sněhové, přes den v polohách pod 400 m i dešťové přeháňky. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Slabý proměnlivý 1 až 4 m/s.

Témata:  počasí náledí zima déšť

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy