Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Meteorologové varují: Do Česka se žene silný vítr, přinese ochlazení a sníh

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Česko zasáhne v neděli silný vítr. V nárazech může dosáhnout až 70 km/h. Foukat bude hlavně v severních a východních Čechách, na Českomoravské vrchovině a v západních částech Moravy.

"Prohlubující se tlaková níže bude postupovat z našeho území dále k severovýchodu. V jejím týlu k nám bude v čerstvém až silném proudění pronikat chladný instabilní vzduch," uvedli meteorologové. Vítr bude zesilovat od rána, zvolna slábnout bude až večer.

Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí od nedělních 08:00 do 23:00 pro kraje Pardubický, Královéhradecký, Liberecký, Ústecký, Vysočinu a části jižních Čech, jižní Moravy a Olomouckého kraje.

Na horách by lidé měli omezit túry a nevydávat se hlavně do hřebenových partií. Řidiči mají být opatrní a sledovat dopravní zpravodajství.

Předpověď na neděli (00-24):Proměnlivá velká oblačnost, na většině území přeháňky dešťové nebo smíšené, v polohách nad 600 m sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Čerstvý západní až severozápadní vítr 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, zpočátku nad 400 m sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s budek večeru slábnout.

Předpověď na úterý (00-24):Většinou polojasno. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C. Zpočátku slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, postupně mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Témata:  počasí vichřice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy