Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Povodně v Bavorsku si vyžádaly už čtyři mrtvé, škody jdou do desítek milionů eur

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: David Prantl **www.in-pocasi.cz**

Mnichov - Záplavy, které ve středu zasáhly Bavorsko, si vyžádaly již čtyři mrtvé. Několik osob úřady pohřešují, 9000 domácností je bez elektřiny. Škody se odhadují na desítky milionů eur.

Těla tří žen nalezli záchranáři ve středu večer v zatopeném domě v obci Simbach am Inn, později pak byla v potoce v obci Julbach nalezena další mrtvá žena. Nyní úřady pohřešují nejméně jednu osobu. Původní zprávy, že už policie v obci Zeilarn našla její tělo, se nepotvrdily.

Agentura DPA uvedla, že se pohřešuje několik lidí, Reuters hovoří o dvou pohřešovaných v okrese Rottal-Inn. Pátrají po nich i potápěči.

Zdroj: YouTube

Kvůli záplavám zasahovali v postižené oblasti na jihovýchodě Bavorska po celou noc záchranáři, nezřídka i s nasazením vrtulníků. V obci Triftern, která leží asi 40 kilometrů jihozápadně od Pasova, muselo noc ve škole přečkat 16 dětí se dvěma učiteli, kterým už se nepodařilo dostat domů.

V okolí obce Pfarrkirchen, která sousedí s Trifternem, spadlo ve středu během jen několika hodin 32 litrů srážek na metr čtvereční.

Voda ale trápí i další části Německa. Dnes podle DPA vyhlásily úřady stav nebezpečí v okrese Wesel v Severním Porýní-Vestfálsku, kde je ohrožena stabilita jedné hráze. Tu se pomocníci snaží zpevnit pytli s pískem. Voda zatím neodtéká z historického centra města Xanten.

Zaplavená trať na německé straně hranice s Českem v noci na dnešek omezila i provoz vlaků mezi Děčínem a Bad Schandau. Problémy začaly po 21:30, zpoždění měly noční mezinárodní rychlíky. Dnes ráno před půl sedmou byl provoz obnoven.

Témata:  Německo povodně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy