reklama

Výstraha meteorologů platí pro celý Moravskoslezský, Olomoucký a Zlínský kraj, dále pro Blanensko a Vyškovsko a v Čechách pro Náchodsko, Rychnovsko, Trutnovsko, Svitavsko a Orlickoústecko. Ledovka se může objevit od dnešních 16:00 do středečních 09:00.

Meteorologové zde očekávají smíšené nebo dešťové srážky, které budou na podchlazeném povrchu namrzat. "Zejména ve večerních hodinách se bude místy tvořit slabá ledovka. Srážky budou během noci slábnout, ale ledovka bude přetrvávat až do ranních hodin," uvedli. Mrznoucí srážky podle nich nejsou vyloučeny ani jinde v Česku.

Předpověď na středu (00-24):
Převážně zataženo, místy slabé sněžení nebo mrholení. Na severovýchodě a ráno i jinde ojediněle mrznoucí srážky. Ojediněle mlhy, zpočátku i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, na severovýchodě -1 až +2 °C. Mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Zataženo až oblačno, místy mrholení, v noci a ráno ojediněle i mrznoucí. Ojediněle mlhy, zpočátku i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, na severovýchodě 0 až +3 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s, informuje chmi.cz.

Předpověď na pátek (00-24):
Zataženo nízkou oblačností, místy mlhy a ojediněle mrholení, v noci a ráno i mrznoucí. Na horách místy polojasno. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.