Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a sobotu 5. ledna

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Po zadní straně tlakové níže nad východní Evropou bude postupovat přes střední Evropu k jihovýchodu frontální systém, informuje portal.chmi.cz.

Počasí v noci (22-07): Převážně zataženo a občas sněžení nebo déšť se sněhem, v severozápadních a středních Čechách a k ránu i na jižní Moravě v polohách pod 600 m, na severozápadě k ránu pod 900 m i déšť. Na horách srážky vydatnější. Nejnižší teploty +2 až -2 °C, na východě až -4 °C, během noci oteplování. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s, postupně místy s nárazy kolem 15 m/s. Na Moravě vítr většinou slabý proměnlivý do 4 m/s. Tlaková tendence: mírný pokles Rozptylové podmínky: dobré Počasí přes den (07-24): Převážně zataženo a občas déšť nebo déšť se sněhem, v polohách nad 600 m, na severozápadě zpočátku nad 900 m sněžení. Na horách srážky vydatnější. K večeru postupně částečné protrhávání oblačnosti a místy sněhové přeháňky, v Čechách a na jižní Moravě i smíšené. Nejvyšší teploty 1 až 5 °C, na severozápadě místy až 7 °C. Mírný západní, postupně severozápadní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Tlaková tendence: zpočátku slabý pokles, postupně mírný vzestup Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy