reklama

Kim (51) dala syna Bena Forda (32), kterého počala se svým tehdejším americkým přítelem, k adopci. Setkala se s ním až před dvěma lety. Ford jí v prosinci 2013 poslal dopis, když se mu podařilo vystopovat své biologické rodiče.

Ford, který žije v americkém Michiganu, se s matkou poprvé sešel v roce 2014. Oba si prý hned uvědomili, že se vzájemně přitahují. Ford byl v té době sice ženatý, svou manželku Viktorii ale ihned opustil, dva roky už žijí odděleně.

Matka se synem teď spolu žijí v Americe a mluví o tom, že jejich vztah byl způsoben „genetickou sexuální přitažlivostí" (GSA). Plánují dokonce svatbu a pokouší se o dítě.

Westová, která pracuje jako interiérová designérka, řekla serveru New Day: „Vím, že lidé budou říkat, že jsme nechutní, že bychom měli být schopni ovládat své pocity, ale když jste zasaženi láskou tak silně, jste ochotni udělat vše pro, abyste byli spolu. Budete za to bojovat."

„Je to šance, která přijde jednou za život a Ben ani já se jí nechceme vzdát," dodala Westová, která nebyla schopna navázat po celé roky dlouhodobý vztah.

Pár se zkontaktoval s jinými podobnými páry, které jsou označovány jako GSA. „Když jsem potkal Kim, nemohl jsem na ni myslet jako na svou matku, ale jako na sexuální bytost. Navštívil jsem terapeuta a dozvěděl se o podpůrné skupině pro GSA páry. Tehdy jsem se o tomto jevu dozvěděl," vysvětloval Ben Ford. Matka se synem plánují, že založí vlastní rodinu, pokud to nepůjde přirozenou cestou, uvažují prý o náhradní matce.

Genetická sexuální přitažlivost je jev, který se výjimečně vyskytuje mezi adoptovanými dětmi a jejich dávno ztracenými rodiči. Je popisován jako pocit intenzivní intimita mezi dvěma příbuznými, kteří byli v kritických let vývoje odděleni, a poprvé se setkali až jako dospělí.

Tento jev byl poprvé popsán Barbarou Gonyovou v osmdesátých letech poté, co napsala knihu s názvem „Jsem jeho matka, ale není to můj syn", ve které vyprávěla svůj osobní příběh o setkání se synem, kterého dala k adopci, když jí bylo 16 let.