Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel moderátor ČT Vlado Štancel, diváci ho znali z pořadu Černé ovce

Česká televize
Česká televize
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha – Česká televize dnes na svých stránkách informovala, že ve věku 52 let náhle zemřel publicista a režisér Vlado Štancel. Lidé ho znají především díky pořadu Černé ovce.

Štancel se na tvorbě pořadu podílel 21 let. Pro pořad natočil stovky reportáží a moderoval přes tisícovku vydání, uvedla dnes veřejnoprávní televize. Dříve spolupracoval i na pořadu Česká soda a napsal také několik televizních scénářů.

Vedle moderování se Štancel věnoval i filmu či loutkovému divadlu, napsal několik scénářů a řadu her také režíroval. Rodák z Bratislavy vystudoval loutkoherectví na DAMU a pro divadlo také řadu let pracoval. Působil například v pražském divadle Minor, kde napsal a režíroval několik inscenací. Dva roky zde byl také uměleckým ředitelem.

„K oblíbeným loutkám se po letech opět vrátil loni. V kladenském Divadle lampion režíroval Čertovskou pohádku, kterou na motivy Josefa Štefana Kubína napsala jeho žena Zuzana," uvedla ve vzpomínce na zesnulého kolegu Česká televize.

„Odchodem Vlada ztrácíme kolegu, kterého nebudeme umět nahradit. Od dnešního dne už budou Černé ovce navždy jiné." cituje ČT Jana Chaloupeckého, dramaturga pořadu Černé ovce.

Témata:  Česká televize

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy