Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Oblíbená jídla slavných lidí? Někteří mají dost zvláštní chutě

Hamburger, ilustrační fotografie
Hamburger, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Řím - Světoví státníci a další známé osobnosti si sice mohli a mohou dovolit platit ty nejlepší šéfkuchaře, přesto je jejich jídelníček často na hony vzdálen zdravému stravování.

O tom, co si oblíbily některé známé osobnosti, píše italský deník Corriere della Sera.

Barack Obama, který jako chlapec pracoval pro jeden americký zmrzlinářský řetězec, pak nesnášel zmrzlinu, avšak miloval proteinové tyčinky s čokoládou a arašídy a měl slabost pro nudle s krevetami, které připravovala jeho choť Michelle. Ale aby se neshodil před studenty, když se ho jednou ptali, jaké je jeho oblíbené jídlo, řekl, že to je brokolice.

Strava Donalda Trumpa se příliš nelišila od toho, co jedí obvykle mladí lidé. Rád si dával Filet-O-Fish a Big Mac, ale nepohrdl ani pizzou, kterou však pojídal bez kůrky.

Hillary Clintonová si jednou přečetla článek o přínosu pálivých papriček pro imunitní systém a svůj den vždy zahajuje pozřením jedné pikantní a čerstvé papričky jalapeňo.

Zakladatel Microsoftu Bill Gates přiznal, že miluje levné hamburgery, sýr ve spreji a dietní kolu. V sedmdesátých letech, kdy byl pouhým programátorem, vypil litry rozpustného nápoje Tang, který někdy pojídal v podobě prášku.

Steve Jobs měl ve zvyku konzumovat jen jeden typ jídla několikrát po sobě, a to mrkev s medem, kterou pojídal celé týdny. Jednou to přehnal do té míry, že jeho pleť nabyla oranžové barvy.

Albert Einstein miloval smažená vajíčka a houby, jako dezert si rád dal jahody. Zbožňoval punč s celerem a jednou byl přistižen svým řidičem, jak pojídá kobylku.

Když byl Charles Darwin studentem na Cambridgeské univerzitě, byl členem Gourmet Clubu, jehož členové měli za cíl jíst co možná nejvíce vzácných živočichů. Slavný biolog byl tak fascinován zvířaty, že okusil například leguány, pásovce, pštrosy, obří želvy či výry.

Témata:  jídlo zajímavosti politici

Aktuálně se děje

1. května 2024 19:31

V Německu se převrátila traktorem tažená vlečka, 30 zraněných

Ve středu došlo poblíž města Kandern na jihozápadě Německa k převrácení traktorem tažené vlečky, přičemž přibližně 30 lidí utrpělo zranění. Stav deseti z nich je vážný, informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy