Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vánoce se blíží. Poradíme vám, jak zabalit dárky

Vánoce, ilustrační fotografie
Vánoce, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Čtvrtá adventní neděle už zítra odstartuje ten pravý vánoční čas. Nezadržitelně se blíží ta chvíle, kdy pod stromečkem najdete svá splněná přání. Umíte ale zabalit dárky pro své nejbližší vkusně a s vtipem?

Omotat dárek balícím papírem a zalepit ho izolepou, na tom není nic těžkého. Je to frk mrk. Zkuste to ale ale jinak. Tak, aby bylo obdarovaným líto roztrhat vánoční papír!

Pořiďte si krabičky a krabice různých tvarů a velikostí. Nemůsíte za ně utrácet přemrštěné sumy. Zkuste se zkrátka zeptat v nějakém supermarketu, tam jich mají většinou tolik, ře se jich rádi zbaví.

Nasuště si pomeranče, jablka, citrony. Natrhejte si různé větvičky (holé) a ty přestříkejte jakoukoliv barvou na dřevo - v papírnictví jich mají celou barevnou škálu.

Nakupte si mašle odlišných vzorů a barev. Kombiujte je a předpřipravte si ozdobné mašličky, které potom na krabici přilepíte.

Obstarejte různé druhy těstovin a bílou akrylovou barvu. Z těstovin vytvořte pomocí tavné pistole sněhové vločky, které natřete barvou. Vznikne vám krásná dekorace, kterou můžete bď připevnit na dárkovou krabici, nebo jí použít jako ozdobu na stromeček.

A v neposlední řadě lepidla. Ta klasická, na papír a poté i tavnou pistoli. Můžete také do nákupního seznamu zařadit pestrobarevné třpytky či jiné ozdůbky na oživení.

Až budete mít vše zmíněné k dispozici, nezbývá nic jiného než začít. Krabice oblepte vánočním papírem - klidně i jednobarevným. Přilepte jej lepidlem na papír či tavnou pistolí. Až bude krabice dokonale potažená, je čas na dekorování. A zde se už meze nekladou. Připevněte předpřipravené mašle v kombinaci s nasušeným ovocem, nebo aplikujte sněhovou vločku či větvičky.

Uvidíte, že dárky nakonec dostanou jiný rozměr. Bude zkrátka škoda je rozbalit. Ale výhodou je, že vám zůstane již nazdobená krabice, nic se nezničí. A vy si ji můžete ponechat na další rok, popřípadě jí použít při darování něčeho svým přátelům k svátku nebo narozeninám.

Témata:  Vánoce

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy