Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak na lepší sex? Odhalte sílu těchto potravin

Erotika, sex
Erotika, sex
Foto: Pixmac

Praha – Jídlo je zcela zásadní pro sexuální zdraví, ať už jde o kvalitu erekce či plodnost. Nezapomínejme ani na fyzický vzhled. Možná to zní povrchně, ale co si budeme namlouvat – pivní mozol není pro většinu žen zrovna sexy. Když už nic jiného, menší břicho alespoň opticky zvětší penis, čímž se vám zvýší sebevědomí. Připravili jsme seznam potravin, které by neměly v jídelníčku žádného muže chybět.

MelounyNejprve krátká lekce z chemie. Vodní melouny jsou nejbohatším přírodním zdrojem aminokyseliny L-citrullin. Ta se v těle přemění na L-arginin, který zvýší produkci oxidu dusnatého. A k čemu je to dobré? Zvýší se průtok krve do penisu. Budete tak mít tvrdší erekci. Její délku zase příznivě ovlivňuje šťáva z granátového jablka. Dobrým zdrojem L-argininu jsou též cereálie, které si můžete dát například k snídani v podobě lupínků.

ŠpenátLaicky řečeno, díky špenátu budete lépe prokrveni. Špenát je neobyčejně bohatý na hořčík, který chrání cévy před zánětem a zlepšuje proudění krve. To sice nezní zrovna sexy, ale efekt sami pocítíte. Krev se snáze dostane do periferních částí těla, tedy i „tam dolů“. Erekci budete mít kvalitní. S přibývajícími roky by měl muž přidávat špenát do jídelníčku stále častěji. Špenát navíc odbourává břišní tuk.

BanányPořádní chlapi mají zdravé srdce. Banány obsahují vysoké množství draslíku, který je nezbytný pro krevní oběh. Draslík reguluje hladinu sodíku, jenž způsobuje vysoký krevní tlak. Draslík ho usměrní, čímž sníží riziko onemonění srdce. Jestliže více solíte a nemáte rádi banány, zdrojem draslíku jsou též pomeranče nebo brambory pečené ve slupce. Průtok krve zlepšuje i zázvor, postačí pár čajových lžiček týdně.

RajčataRajčata jsou zdrojem lykopenu, antioxidantu, který chrání DNA a buňky před toxiny. U mužů, kteří jedí alespoň deset rajčat týdně, se o 18 procent snižuje riziko rakoviny prostaty, informuje eatthis.com. Některé studie také naznačují, že konzumace rajčat má blahodárné účinky na spermie – lykopen vylepšuje jejich tvar, tudíž pohyblivost.

Pálivá omáčkaNedávná studie francouzských vědců zjistila, že čím víc pálivější jídlo muž snese, tím vyšší má hladinu testosteronu. Kapsain, alkaloid způsobující pálivou chuť papriky, zvětšuje pohlavní orgány a odbourává podkožní tuk, ukázaly testy na zvířatech. To sice neznamená, že z vás po chilli papričce rázem bude pornoherec, ale díky přívalu testosteronu dostane sex ten správný „drive“.

Zelený čajV zeleném čaji (green tea) jsou obsaženy katechiny, které redukují břišní tuk a povzbuzují játra, aby rychleji měnily tuk v energii. To ale není vše. Katechiny odbourávají volné radikály, které poškozují cévy. Také zvyšují produkci oxidu dusnatého, o kterém již byla řeč výše v souvislosti s kvalitnější erekcí. Pokud chcete efekt katechinu pocítit na vlastní kůži, měli byste vypít čtyři šálky zeleného čaje denně. Na katechiny je bohatší čínský čaj. Jestliže ale dáváte před sexem přednost alkoholu, dejte si červené víno. I to povzbuzuje tvorbu oxidu dusnatého. Navíc obsahuje kvercetin (quercetin), díky kterému v krvi stoupá hladina testosteronu.

Hořká čokoládaJe prokázané, že kakaové boby zvyšují hladinu serotoninu, který je někdy pro zjednodušení nazýván jako „hormon štěstí“. Hořká čokoláda (dark chocolate) zlepšuje náladu, uvolňuje stres a díky tomu snáze dosáhnete orgasmu, který bude neobyčejně intenzivní.

Piniové oříškyTyto neprávem opomíjené oříšky mají vysoký obsah zinku, který mimo jiné povzbudí vaše libido. Na rande si proto zajděte do italské restaurace a objednejte si pesto. Jestliže ale přeci jen dáváte přednost klasice, zobejte vlašské ořechy. I v těch je zinku požehnaně. Hladinu testosteronu zvyšují také dýňová semínka. Pokud máte obavy o plodnost, pravidelně jezte brazilské ořechy, které tělu dodají selen. Tento stopový prvek je pro reprodukci zcela nezbytný.

CelerTato zelenina obsahuje androsteron, tedy mužský feromon, který zapříčiní, že ženy kolem vás budou povolnější ke flirtování. Mezi další potraviny, které mají pozitivní vliv na mužské libido či plodnost patří třešně, jahody, avokádo, mrkev, brokolice, játra, losos, kuřecí prsa, řecký jogurt a med.

Témata:  muži potraviny zdraví vztahy Láska, intimnosti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy