Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak nakupovat vánoční dárky? Máme pro vás pár tipů

Vánoce
Vánoce
Foto: Pixmac

Praha - Podle MBTI testu, což je osobnostní test, který vznikl před šedesáti letech v USA, je možné rozdělit lidi do 16 skupin. A každá z nich chce jiné dárky.

Zkuste na svou ordinu a známé pohlédnout před vánoci tak trošku jinak. Máte ve svém okolí impulzivní kamarádku, sourozence, který je tak trošku snílek nebo snad chorobně spořivou babičku? Zcela jistě se obklopujete lidmi, kteří mají odlišné nátury a ve stejném duchu by mělo být i jejich obdarovávání.

Otázky v MBTI testu zjistí, zda jste analytik, emočně laděný jedinec, introver, extrovert či různé kombinace.

Naše osobnost je to, co jsme my sami. Každý máme svůj jedinečný charakter, který ovlivňuje naše jednání a chování. A právě z toho test vychází.

Pojďme na to ale pomalu. Začneme u veselých osobností se smyslem pro kreativitu, tvoření. Zdali máte někoho, kdo má neustále úsměv od ucha k uchu a po večerech si třeba píše básničky do šuplíku, vsaďte na dárky jako jsou - malířské plátno, olejové barvy, šicí stroj či omalovánky pro dospělé.

Další skupinou jsou "Dobyvatelé" či "Živitelé". To jsou jasní analytici, které si pastelkami rozhodně nezískáte. Zde vsaďte na praktičnost. Kupte plánovače, diáře, adresář či pero.

A pak bychom tu měli "Bohémy", "Léčitele". Ti milují svobodu, cestování, volnost. Zde pořiďte letenku, či globus.

Introverti, stydlíni, to jsou osoby, které nadchne kniha, vstupenka na výstavu či strategická hra. Netrapte je dary, které neumí přijmout a vstřebat. Rozhodně neutrácejte peníze na lákavé zbytečnosti. Myslete na jejich pociti a přání.

Supervizor, další kategorie, která tvoří asi 13 % populace. Bývají dominantní, zásadoví, ale i velmi pracovití a inteligentní. Zde je nejlepší volbou darování zážitku. Tím určitě zabodujete.

Možná, že právě vám pomůže toto rozrazení do skupin s vběrem vánočních dárků. Uvidíte jiný úhel pohledu a přestanete kupovat zbytečnosti.

MBTI test je možné si udělat na internetu. Je to volně dostupná záležitost, díky které mnohé zjistíte a můžete si spoustu věcí usnadnit. A to nejen před Vánoci, ale i v běžném životě.

 

 

 

Témata:  Vánoce

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy