Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel Rick Parfitt. Kytarista skupiny Status Quo, bylo mu 68 let

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Madrid - Ve věku 68 let zemřel Rick Parfitt, kytarista britské rockové skupiny Status Quo. Od čtvrtka byl hospitalizován v nemocnici ve španělské Marbelle, podlehl vážné infekci. Po hudebníkovi zůstala manželka Lyndsay a čtyři děti.

Oznámil to jeho manažer Simon Porter. Parfitt byl v nemocnici kvůli komplikacím po dřívějším zranění ramene. To si způsobil po pádu.

Parfitt měl od 90. let několikanásobný bypass. Další infarkt utrpěl letos v létě po koncertě v Turecku. Podle serveru BBC se chystal v příštím roce natočit sólové album a vydat autobiografii.

S kapelou Status Quo hrál Parfitt od roku 1967 a nahrál s ní tři desítky alb. Asi nejslavnější z nich je album In The Army Now z roku 1986, které obsahuje i stejnojmenný největší hit skupiny.

V Česku se Status Quo poprvé představili v roce 1995 na brněnském velodromu. Tento měsíc bylo oznámeno, že budou příští rok v červenci jednou z hlavních hvězd 25. ročníku festivalu Benátská! v libereckém Vesci.

Témata:  hudba

Aktuálně se děje

2. května 2024 21:51

NATO je znepokojeno. Rusko provádí hybridní operace v členských zemích bloku

NATO je znepokojeno nedávnými škodlivými aktivitami, které Rusko v rámci hybridní války provádí na území členských států aliance, stojí ve čtvrtečním prohlášení. Konkrétně jmenována byla i Česká republika.  

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy