Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak oslavit příchod nového roku: Tipy na hry pro celou rodinu

Lidé, ilustrační fotografie
Lidé, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Tak již zítra. Zítra se na nebi rozsvítí tisíce světelných hvězd, které po půlnoci přivítají příchod Nového roku. Bude lepší než ten nynější? Snad, uvidíme. Co ale víme jistě, že Silvestr má být velkolepý!

Poznáš jídlo?

Tato hra nebude na Silvestra jistě problém. Mísy se budou prohýbat pod tíhou sýrů, klobásek, pečiva.

Připravte si deset libovolných pokrmů a své hosty nechte se zavázanýma očima hádat, co že to právě konzumují. Je to sranda, uvidíte. I když si myslíte, že znáte své chuťové vjmeny dokonale, tato hra vás vyvede z omylu. Hra je o důvěře, takže nenuťte vegetariánům maso a podobně.

Pro zjednodušení mohou mít předem seznam použitých ingrediencí a jen přiřazovat čísla.

Loktovaná

K této hře potřebujete stůl. Tedy v prvé řadě. Dále pak cca 10 různých předmětů, které ukážete hráčům. Ti se po jedné minutě otočí ke stolu zády a ohnou ruku tak, aby byly jejich lokty položeny na stole.

Vedoucí hry je pak potupně obchází a nechává pouze lokty ohmatat jednotlivé předměty. Myslíte, že je to brnkačka? Hlavně pozor na zuby :-)

Malování písničky

Obstarejte papírové kartičky, které můžete samozřejmě vyrobit z tvrdého kartonu. Na ně napiště názvy nejrůznějších známých písniček, ze kterých budou soutěžící losovat. 

Dotyčný kartičku neukazuje ostatním. Vezme si tužku, papír a veledílo nakreslí. Ostatní budou hádat, o jakou árii se jedná.

Zábava u ledu

Je party hard? Tak to má být! Vždyť je poslední den roku 2016! Je třeba ale hosty trošku zchladit.

Utvořte dva týmy, každému dejte kostku ledu a jasný úkol. Komu se dříve rozpustí, vyhrává. Ale pozor! Musí mezi nimi soustavně kolovat a nesmí ji vkládat do úst ani používat jiné pomůcky, třeba topení či svíčku. Rozehřívat ji mohou jen rukama nebo třením o tělo.

Plicní fotbal

Stůl, pingpongový míček a pořádné plíce. To je vše, co potřebujete. Dva soutěžící se posadí naproti sobě a s rukama za zády se budou snažit onen míček sfouknout na protější stranu, k soupeři. Kdo dal "gól" je vítěz.

Hunger games po česku

To nejlepší na konec? Říká se to! Tato hra je opravdu o "život". Rohlíky, párky, či jiné pochutiny, které se dají zavázat provázkem, rozvěsíme všude, kde se dá. Na lustr, za kliku, za dveře skříně apod.

Jídlo umisťujeme, tak, aby se dalo s menšími či většími obtížemi sníst bez pomocí rukou - ty jsou svázané za zády. Hra se hraje na týmy. Který tým toho sní nejvíce, ten vyhrál.

Jako důkaz slouží provázek, za které bylo jídlo pověšeno. Tato hra se hraje obvykle v brzkých ranních hodinách, kdy mají všichni děsný hlad :-)

Témata:  Silvestr tanec lidé

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy