Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Svůj dům lze vylepšit i prakticky. Jak?

Bydlení, ilustrační fotografie
Bydlení, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Bydlíte v domě a chcete ho vylepšit? A to nejenom po estetické, ale především po stránce praktické? Pokud ano, podívejte se společně s námi na hlavní tipy, které pro vás mohou být dobrou inspirací. To první, co souvisí s každým praktickým domovem, je rozhodně to, když vám dokážou šetřit peníze.

Tedy když spotřebují méně energie, a vytvoří jí více. Toto je možné využívat třeba v segmentu vytápění. Jak na to? Hitem jsou tepelná čerpadla ve splitovém provedení. Za jakého důvodu? Je to především fakt, že velké množství energie berou bezplatně, z okolního prostředí. V tomto případě z vody. Navíc mají hned několik funkcí, jelikož díky nim můžete:

Vytápět váš interiér Chladit váš interiér Ohřívat teplou vodu

Dnes se jedná o moderní řešení, které je instalováno stále častěji. Jeho majitelé jasně potvrzují, že náklady spojené s jeho provozem jsou podstatně nižší, než u jiných topných systémů. I v tomto je jasně patrná daná praktičnost. Navíc rozhodně potěší i snadné ovládání, nebo zcela automatický provoz. A pokud hledíte i do budoucnosti, nemusíte se obávat ani dlouhé životnosti, kterou moderní tepelná čerpadla nabízejí.

Nezapomínejte ani na kvalitní dlažbu

Tu dnes nemusíte využívat jenom ve vašem interiéru. Tedy například ve vaší koupelně, nebo také kuchyni. Nezapomínejte na to, že dlažbu dnes můžete mít i venku. Třeba na vaší terase, stejně jako například u bazénu, nebo kdekoliv jinde. Pokud jde o estetické provedení, tak zaujme hlavně bohatá nabídka různých materiálů a různých provedení. My však nesmíme zapomínat také na celkovou praktičnost. Zde je dobrým hitem venkovní dlažba s protiskluzovou úpravou. Pokud ji použijete, máte jistotu toho, že chůze po takovém typu dlažby bude stoprocentně bezpečná. Tím ale pozitiva rozhodně nekončí.

Stejně tak nezapomínejme ani na to, že lákadlem je i vysoká odolnost vůči rozmarům počasí, dlouhá životnost, nebo také velmi jednoduchá údržba. Dlažba je dlouhodobě ve venkovních prostorách skutečně hitem a výše jsme zmínili důvody, proč tomu tak je. K nim ještě nezapomínejme přidat také informaci o tom, že její pořízení nemusí být nijak výrazně finančně náročné.

Zajistěte si příjemné klima

Další praktickým doplňkem, který nesmí chybět ve vašem domě, je něco na první pohled obyčejného, ale na ten druhý velmi důležitého. Nutno říci, že se z venkovního prostoru přesuneme do interiéru, a to například do oblasti:

Ložnice Obývacího pokoje Pracovny

To všechno jsou místa, kde se dá tato věc plnohodnotně využít. A o čem vlastně mluvíme? Jedná se o praktické dekorační rolety. Nejenom, že na první pohled velmi dobře vypadají. Zapomenout nesmíme také na to, že mají i svou praktickou stránku. Během léta je stačí zatáhnout a máme tak jistotu, že se sluneční paprsky nedostanou do našeho interiéru a nebudou ho ohřívat. Tím ale jejich praktická funkce zdaleka nekončí, jelikož stejně tak výrazně přispívají k našemu soukromí. K tomu přidejme i celkově nízkou cenu, snadnou instalaci a použití a bude více než jasné, že nesmí chybět ani u nás.

Poslední tip potěší hlavně ženy

Pojďme na poslední tip, který pro vás máme. Ten jistě zaujme všechny ženy, které se pravidelně líčí. Právě těm nesmí v jejich domě, ale třeba i v jejich bytě chybět praktické toaletní stolky. Z jakého důvodu? Na první pohled vypadají jako velmi stylový doplněk interiéru. Tím ale jejich pozitivní vlastnosti nekončí. Stejně tak nezapomínejme na velké zrcadlo, které rozhodně zaujme každou ženu, která se bude chtít dokonale nalíčit. Dále přirozeně nechybí ani dostatek úložných prostor, kam lze jednoduše uložit veškerou používanou kosmetiku. I toto je součást interiéru, která by neměla chybět ani u vás.

Témata:  bydlení zajímavosti komerční sdělení

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy